perjantai 2. joulukuuta 2011

Marin laihdutusvinkit

Oikotietä onneen ei ole, joten kannattaa olla hyvinkin varuillaan laihdutusvinkkejä lukiessa. Nopeatehoiset laihdutusvinkit eivät usein ole toimivia, tai sitten paino palaa takaisin hyvin nopeasti. Tällainen tasapainottelu ja vaihdokset painojen välillä eivät ole kovin suositeltavia, ja ne voivat olla haitaksi terveydelle.


Olet mitä syöt
Ihan ensin laihdutusta aloittaessa tulee muistaa kiinnittää huomiota ruokavalioon. Oikeanlainen ruokavalio on perusta laihduttamiselle ja terveellisemmälle elämälle. Laihdutus tulee aina olla monien muutosten summa.

Pitää muistaa kuitenkin myös syödä riittävästi. Terveellinen, monipuolinen ruoka ei lihota. Sen sijaan ruokavaliosta kannattaa jättää pois kaikki ylimääräinen, sokeria sisältävä sekä vähäkalorinen. Herkuttelu kannattaa unohtaa alkuunsa ja koittaa välttää sitä mahdollisimman paljon.

Laihdutuksen aikana voi suosiolla vaihtaa pienempiin lautasiin – näin ei tule otettua ruokaakaan liikaa. Lautasta ei ole myöskään pakko syödä kokonaan tyhjäksi, mikäli olo on vain lainkaan täysi. Laihdutuksen aikana kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että syö mahdollisimman usein, mutta pieniä määriä kerrallaan. Tämä estää hotkimista, ja pitää nälän tunteen poissa pidempään.

Laihdutusvalmisteet voivat auttaa laihtumaan

Jotkut ovat kertoneet myös onnistuneensa laihduttamaan erilaisten laihdutusvalmisteiden avulla. Verkossa onkin runsaasti sivustoja,joiden mukaan laihdutusvalmisteet ovat helppo tapa laihduttaa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että nämä sivustot yrittävät lähes poikkeuksetta tehdä rahaa myymällä laihdutusvalmisteita. Sen vuoksi juttuihin on hyvä suhtautua terveen epäluuloisesti!


Päätä tavoitteesi
Laihdutusprojekti sujuu yleensä paljon paremmin, jos asetat joitakin realistisia tavoitteita laihdutusurakallesi. Luo useita välietapeita, äläkä laita rimoja liian korkealle. Voit keskustella esimerkiksi lääkärisi kanssa siitä, millainen on looginen ja paras laihdutustahti.

Tavoitteissa pysyminen on yleensä helpompaa, jos laihdutuksen edistymisessä pystyy kuulumaan johonkin erilliseen kerhoon tai ryhmään, jossa tavoitteista voisi puhua ja niiden onnistumista voivat tsempata myös muut ihmiset. Tämä luo monille laihduttajille sekä suuremmat paineet, että paremman olon kun on ihmisiä jotka ymmärtävät projektissa ja joiden kanssa taakan voi jakaa.


Hanki hyvä harrastus
Liikuntaa kannattaa tietenkin harrastaa laihdutuksen aikana. Kannattaa kuitenkin kuluttaa aikaa ja energiaa siihen, että etsit itsellesi mielekkään liikuntamuodon, josta itse pidät ja jota jaksat tehdä kauemminkin. Epämukava liikunta usein lopettaa koko laihduttamisen hyvin nopeasti. Laihduttaminen pitäisi kuitenkin pitää itselleen mielekkäänä, jotta sitä kykenee jatkamaan mahdollisimman kauan ja tasaisesti.

Voit myös keksiä muita harrastuksia itsellesi, jotka pitävät sinut poissa ruuan kimpusta. Esimerkiksi käsityöt tai muu aktiivinen tekeminen antaa yleensä ihmisille jotain muuta ajateltavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti