torstai 29. joulukuuta 2011

Toinen toistaan huonompia ehdokkaita presidentinvaalissa

Nuorempana olin kovin kiinnostunut politiikasta. Nykyään en viitsi katsoa ensimmäistäkään television vaalitenttiä. Poliitikot tuntuvat joko tyhmiltä, tietämättömiltä tai teennäisiltä.

Tai kenties he vain teeskentelevät miellyttääkseen kansaa.

Minun puolestani vuoden 2012 vaalit saavat tulla ja mennä.

Eilen näin pari minuuttia Sari Essayahin haastattelua televisiossa. En olisi arvannut, että entinen huippu-urheilija on noin kajahtanut hihhuli. Luojan kiitos (!) hänellä ei ole mitään mahdollisuuksia nousta presidentiksi.

Sauli Niinistön suosiota en ole koskaan ymmärtänyt. Varsinkaan en tajua, miksi keski-ikäiset ja vanhemmat naiset tuntuvat olevan niin kovin häneen lääpällään. Mutta ilmeisesti Salessa jotakin on, kun on niin näpsäkän nuoren vaimon pokannut itselleen.

Paavo Lipposessa on paljon samaa kuin Niinistössä. Tosin Lipposen vaimolla alkaa olla jo ikää kai 45 vuoden verran. Eli vaalivaimoksi hänestä ei ole. Muutenkin olen jo pitkään ihmetellyt sitä, onko Lipponen vai Niinistö lopulta se oikeistolaisempi tästä parivaljakosta.

Paavo Väyrynen. Huh. Tunkkainen tuulahdus menneiltä vuosikymmeniltä, suoraan Kekkosen kaudelta. Hänestä ei sen enempää.

Porukan kolmas Paavo eli Paavo Arhinmäki on toistaiseksi osoittanut taitojaan pikemminkin futiksen kuin politiikan saralla. Nuorimmasta Paavosta saattaa toki tulla politiikan kestotähti -- mutta presidentiksi hänestä ei ole ainakaan kahteen vuosikymmeneen. Tuskin silloinkaan.

Timo Soini putoaa korkealta. Niin tyhmää edes Suomen kansa ei ole, että Soinia äänestäisi.

Eva Biaudet on näin naisäänestäjän aivoin ajateltuna se ainoa edes teoriassa järkevä vaihtoehto ehdokasporukasta. Mutta ehkä tämä johtuu siitä, etten oikeastaan Evan ajatuksista mitään tiedä :D

Pekka Haavisto on tietysti kaikkien vapaamielisten liberaalien ykkösuosikki. Hauskannäköinen homppeli, jolla on ihan lattarimies. Haavistoa äänestämällä voi osoittaa vapaamielisyyttään, vaikka kukaan tuskin tietää mitä mieltä Haavisto mistään on.

Ainakin hän iloitsi Osama Bin Ladenin tappamisesta -- suhteet Washingtoniin ovat siis jo mallillaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti