tiistai 6. joulukuuta 2011

Sisustaminen kuuluu myös miehille

Monet mieltävät sisustuksen ylipäätänsäkin pelkästään naisten tohinaksi, mutta yhä useampi mies on alkanut visioneeraamaan omanlaistaan kotia. Tämä on kuitenkin yleisempää nuoremmassa sukupolvessa -- etenkin nuoret klopit tuppaavat suunnittelemaan hyvin tarkkaan ensimmäisiä asuntojaan jne. Suomessa sisustaminen on melko yleistä, ja sitä harrastetaan paljon. Suomalaisessa kodissa kulutetaan sisustukseen paljon rahaa, ja suomalaiset myös pyrkivät pitämään kotinsa viihtyisinä. Sisustusliikkeet ovat yleisiä ja käytettyjä.

Monille kodin uudelleen asettaminen ja sisustaminen on enemmänkin harrastus kuin tarve, jota on tehtävä piristääkseen kotia. Monet katselevat aina kaupoissa käydessään uusia sisustustarvikkeita, ja näin ollen koti rakentuu jatkuvasti ympärille ja se on usein tällaisilla henkilöillä hyvin omaleimainen ja uniikki.

Sisustaminen vaatii paljon mielikuvitusta, mutta onnistuakseen tehokkaasti myös erinomaista tyylitajua. Vastoin kaikkia kuvitelmia tyylitajua voi oikeasti oppiakin, ja sisustajaksi voi myös kouluttautua, mikäli tuntee todellisen intohimon sitä kohtaan.

Hyvä tapa aloittaa sisustusharrastus on tutustua siihen, mitä kotikaupungin sisustusliikkeet tarjoavat.

Sisustusliikkeiden lisäksi vinkkejä kodin uudistukseen saa Suomessa hyvin monelta taholta. Suomessa julkaistaan monia erilaisia sisustuslehtiä, joista löytyy tietoa uusista trendeistä ja tuulista sisustusmaailmassa. Myös sisustusmuodeista ja tyylisuuntauksista oppii paljon lukemalla sisustuslehtiä. Lehdistä löytyy myös tietoa sisustusliikkeiden sijainneista, sekä usein valmiita sisustuskuvia, joissa on ostoliikkeiden nimi, sijainti ja tuotteen hinta. Näin pystyy jopa etukäteen suunnittelemaan uutta sisustustaan.



Internetissä toimii myös erilaisia sisustusfoorumeita ja -palstoja, joilla sisustajat voivat vaihtaa mielipiteitään ja jopa tavaroitaan. Nämä ovat suureksi avuksi -- siellä voit nimittäin kysyä neuvoja ja apuja sisustuspulmiisi muilta alan harrastajilta, ja näin luodaan vuorovaikutusta ja jaetaan mielipiteitä, makuja ja inspiraatioita.

Suomessa järjestetään vuosittain myös Habitare-messut, jotka on suunnattu sisustuksen ystäville. Sieltä löydät tietoa erilaisista sisustustavoista, -tyyleistä ja -suunnista. Messuilla on eri sisustusliikkeiden standeja aina Lahdesta Rovaniemelle -- valinnan varaa löytyy ja monesti paikan päällä voit tehdä jo varauksia haluamistasi tuotteista. Messuilla järjestetään myös luentotyylisiä kertomuksia erilaisten sisustusten valmistamisesta. Messuilla käsitellään myös designia ja huonekalujen tarjontaa ja tyylejä. Habitare järjestetään Helsingin Messukeskuksessa.

Sisustamiseen saat edellä mainittujen lisäksi apuja myös sisustusliikkeistä. Työntekijät ovat yleensä alansa asiantuntijoita, jotka auttavat mielellään erilaisissa pulmissa ja voivat esitellä yrityksen valmiiksi esille laittamia kokonaisuuksia. Sisustusliikkeiden valmispohjia yhdistelemällä tai sekoittamalla voit saada aikaan omanlaisen tyylisi, jonka mukaan sisustaa.

Myös Internetistä löytyy erilaisia verkossa toimivia sisustusliikkeitä, ja apuja voit etsiä ilmaiseksi sisustajien pitämistä nettiblogeista. Näitä löydät googlettamalla ja selaamalla. Vertailu kannattaa, niin sisustusliikkeiden kuin seuraamiesi blogienkin suhteen -- tarjonta on laaja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti