tiistai 1. marraskuuta 2011

Terveisiä Kaisaniemestä

Muualla Suomessa ihmisillä ei välttämättä ole kovin hyvää käsitystä Helsingin kaupunginosista. Esimerkiksi Kaisaniemi ei todennäköisesti sanoa paljoakaan vaikkapa turkulaiselle tai tamperelaiselle. Maaseutuun ja mereen viittaavasta nimestään huolimatta Kaisaniemi on ydinkeskustassa, eikä niemestä ole enää kuin muisto jäljellä.

Kaisaniemeen tieni vie

Kaisaniemi olikin niemi viimeksi 1800-luvulla, jolloin alue sai nimensä Catharina Wahllundin mukaan. Wahllundin Sjöpaviljongen oli jo 170 vuotta sitten kaupunkilaisten suosima ravintola.

Siksi onkin hiukan yllättävää, että Kaisaniemenkadulla sijaitsee myös Hotelli Cumulus Kaisaniemi. Kaisaniemenkatuhan ei oikeastaan ole Kaisaniemeä, eikä hotelli sijaitse lähelläkään Kaisaniemeä. Kyse on lähinnä yliopistoalueen hotellista!

Mutta jättäkäämme viisastelu. Nimestään huolimatta kyseessä on aivan kelvollinen liikematkailijan hotelli Helsingin keskustassa.

Mutta menomestat ovat muualla


Kaisaniemi voi olla hyvä yöpymispaikka ainakin siinä suhteessa, että kyse ei ole varsinaisesti rajuinta biletyshelsinkiä.

Onhan tällä alueella tietysti pakolliset irkkupubit ja karaokebaarit, mutta varsinaiset yökerhot sijaitsevat hiukan etäämpänä. Sen vuoksi hotellissa voi hyvinkin olla hiukan rauhallisempaa kuin esimerkiksi Mannerheimintien hotelleissa.

Kaisaniemen ja yliopiston alueen suurin puute matkailijan kannalta on varmasti heikko, korkeintaan keskinkertainen tarjonta ruokapuolella. Täällä ei juurikaan sijaitse positiivisessa mielessä yllättäväiä ruokapaikkoja.

Sen vuoksi itse lähtisin kävelylle joko läheiseen Kruununhakaan eli krunikkaan tai jonnekin muualla. Krunikasta löytyy jo kelpoja ruokapaikkoja, sekä perinteistä suomalaista keittiötä että uudempia virtauksia edustavia ravintoloita.


Cumulus Hotelli Kaisaniemen edestä pääsee myös kätevästi ratikalla harrastamaan elämysmatkailua Kallion ja Sörnaisten suunnalla. Sörnaisten piritori, Helsinginkadun (Hesarin) baarit ja Vaasankadun erilaisia viihde- ja hyvinvointipalveluita tarjoavat laitokset voivat olla turistille hämmentävä kokemus.

Kuitenkin Kallio on monelle vieraspaikkakuntalaiselle mieleenpainuva elämys!

Metrolla kohti itää


Tietysti Kaisaniemen metroasema on myös mainitsemisen arvoinen liikenteen risteyskohta. Varttitunnissa pääset Kaisaniemestä itäisimpään Helsinkiin, tutustumaan vaikkapa Itäkeskuksen shoppailumahdollisuuksiin tai Kontulan ja Mellunmäen arkeen.

Helsinki ei todellakaan ole pelkästään eliitin korkeakulttuuria, herkkusuun Michelin-tähtiä ja keskustan kalliita muotiliikkeitä. Helsinki on täynnä arkea, jota harva turisti havaitsee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti